Vergoedingen en tarieven


Vergoeding via de zorgverzekeraar

In 2022 vergoedt de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering 3 behandeluren dieetadvisering per jaar. Deze vergoeding valt onder het wettelijk verplichte eigen risico van €385. Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico.

Onder de behandeluren valt naast de consulten op het spreekuur (directe tijd) o.a. het maken van een persoonlijk advies, rapportages en het berekenen van de voeding (indirecte tijd).

Naast de basisverzekering van 3 uur zit de diëtist bij veel zorgverzekeraars ook in de aanvullende pakketten. Het kan per verzekeraar en pakket verschillen of en hoeveel extra behandeluren u krijgt. Klik hier om te zien of u recht heeft op een aanvullende vergoeding. U kunt indien gewenst ook uw polisvoorwaarden hiervoor nalezen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.


Tarieven 2022

Mocht u door uw behandeluren van de zorgverzekeraar heen zijn of als u bijvoorbeeld liever buiten de zorgverzekeraar langskomt zijn de tarieven als volgt:

Intake consult (60 minuten en 15-30 minuten indirecte tijd) €92,50/ €111,-
Vervolgconsult lang (30 minuten) €37,-
Vervolgconsult kort (15 minuten) €18,50
Telefonisch consult (15 minuten) €18,50
*Tarieven via de zorgverzekeraar kunnen afwijkend zijn.

Niet nagekomen afspraken of afspraken die niet 24 uur van tevoren zijn afgezegd worden in rekening gebracht. Deze kunnen helaas niet bij de zorgverzekeraar worden gedeclareerd.


Betaling

Wanneer u gebruikt maakt van de vergoeding van uw zorgverzekeraar worden de kosten door Diëtist Denyse gedeclareerd bij uw zorgverzekering. Hiervoor hoeft u niets te doen. Als u door uw vergoeding heen bent of ervoor heeft gekozen particulier behandeld te worden kunt u na afloop van het consult pinnen in de praktijk.


Verwijsbrief

Sinds 2011 is de diëtist vrij toegankelijk. Dit houdt in dat u niet standaard een verwijsbrief nodig heeft. Een aantal zorgverzekeraars, zoals de CZ groep, stellen een verwijsbrief echter wel als eis om in aanmerking te komen voor een vergoeding. De verwijsbrief kunt u aanvragen bij de assistente van uw huisarts.