Waarom naar de diëtist?


Als diëtist ben ik een specialist op het gebied van voeding en diëten. Het voordeel van een diëtist boven bijvoorbeeld coaches of consulenten is dat de diëtist qua advies een combinatie kan maken met onderliggende medische problemen als diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, maag – darmproblemen en diverse ziektes. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht voor de combinatie gezonde voeding en hoog cholesterol, maar ook voor bariatrie en maag - darmproblemen.

Binnen de praktijk zijn er 3 hoofdspecialisaties: 


Gezonde voeding

Wat is gezonde voeding precies en wat heb je nodig op een dag? Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet qua informatie kan de diëtist uitkomst bieden. Afgestemd op leeftijd en eventuele medische indicatie gaan we aan de slag met een op u persoonlijk gericht behandelplan, inclusief beweeg- en voedingsadvies.


Overgewicht

Over overgewicht wordt meestal simpel gedacht. Minder eten en meer bewegen is de standaard oplossing. Meestal ligt het een stuk complexer. Er kunnen medische gevolgen zijn van overgewicht als bijvoorbeeld hoge bloeddruk of diabetes. Maar ook psychische elementen als schaamte, stress en weinig zelfvertrouwen kunnen een rol spelen. Daarnaast is voor succesvol en blijvend gewichtsverlies gedragsverandering noodzakelijk. De diëtist kan u helpen de gedragingen die aan overgewicht bijdragen in kaart te brengen. Samen stellen we een persoonlijk behandelplan en advies op om hier stapsgewijs aan te werken voor blijvend resultaat. Uiteraard nemen we uw voorkeur van bijvoorbeeld afvallen met een koolhydraatbeperking of met gezonde voeding mee in het gesprek.


Bariatrie

De diëtist kan u helpen met de screening om te bekijken of u in aanmerking komt voor een maagverkleining (sleeve of bypass). Een bariatrische ingreep kan gewenst zijn als bijvoorbeeld diverse dieetpogingen niet het bedoelde resultaat hebben gegeven of als er een medische indicatie is.

Tijdens het voortraject ontvangt u van mij de benodigde informatie over de operaties. Samen bekijken we uw voeding om te bepalen welke aanpassingen er nodig zijn om uw leefstijl gezonder te maken en passend op de situatie na de ingreep. U ontvangt een persoonlijk beweeg- en voedingsadvies. Deze fase duurt minimaal 3 maanden. Aansluitend aan deze periode schrijf ik een rapportage over de voortgang voor het ziekenhuis. Na de operatie wordt u begeleid in de diverse eetfases om uw voeding uit te breiden van vloeibaar naar vast. Daarnaast kunt u bij mij terecht wanneer er klachten ontstaan met betrekking tot de voeding en voor begeleiding om de aanpassingen in de leefstijl voort te zetten voor het beste resultaat.

*Diëtist Denyse staat op de verwijslijst van het Albert Schweitzer ziekenhuis.